Министарство: Власништво се утврђује у институцијама

Министарство саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства саопштило је данас да је недопустиво да општина Чајетина путем медија тражи поништавање решења тог министарства, поручивши да се власништво над земљиштем не утврђује у медијима, већ пред надлежним институцијама.

Тражење поништавања решења Министарства саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства путем медија указује на намеру да се питање власништва, као један од кључних постулата правне сигурности, таблоидизира и из институција изнесе на ниво улице и политичких притисака, истичу у том министарству, преноси Танјуг.

"Саопштењем за јавност Општина Чајетина тражи поништавање решења, којим се Пољопривредном комбинату "Златибор" дозвољава упис права својине на земљишту, уз истовремени низ оптужби на рачун Министарства и ресорног министра о наводној незаконитости у вршењу овлашћења", наведено је у саопштењу.

Како се подсећа, Министарство грађевинарства је у пет предмета одлучивало о жалбама ПК "Златибор" на одлуке локалне комисије Републичког геодетског завода у Чајетини из фебруара ове године.

Ниједном од пет одлука Министарства поступци нису правоснажно окончани, имајући у виду да тек могу бити предмет судске контроле од стране Управног суда.

У два предмета одлука о упису права није ни донета, јер је предмет враћен локалној самоуправи на поновни поступак.

У преостала три предмета Министарство је утврдило да нема разлога за брисање

ПК "Златибор" са предметног земљишта, будући да је ПК “Златибор“ уписан са правним основом још од 1969. године, што није оспорено ни након приватизације 2002. године.

"У том смислу, нејасни су наводи да је у Општини Чајетина, пре доношења наведених одлука, споведен поступак давања у закуп одређених парцела, а на којима је све време у катастру уписан ПК 'Златибор", наведено је у саопштењу.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће, како је најављено, испитати све радње у располагању и коришћењу целокупног земљишта ко год да су били актери у поступку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи