Читај ми!

Успешна акција "Чеп за хендикеп"

Више од 30.000 пластичних чепова прикупљено је на Егзиту у акцији "Чеп за хендикеп", а новац који буде зарађен њиховом продајом ићи ће за набавку двоје тоалетних колица за Удружење параплегичара и квадриплегичара Баната из Зрењанина, саопштила је Хемофарм фондација.

Акцију "Чеп за хендикеп" покренуло је Удружење параплегичара и квадриплегичара Баната из Зрењанина пре две године у покушају да помогне члановима у набавци инвалидских колица и других помагала, пренео је Танјуг.

"Хемофарм Фондација" је партнер Удружења од фебруара, а у сарадњи са "Егзитом" је на фестивалу обезбезила три инсталације у облику флаша у којима су сакупљани пластични чепови.

Зоран Мартинов из Удружења параплегичара и квадриплегича Баната је, захваљујући се "Хемофарм фондацији" и "Егзиту", рекао да је још пре неколико дана рекао да очекује вишу свест посетилаца фестивала о положају особа са инвалидитетом, али и о заштити животне средине, што представља рециклажа чепова.

"Био сам у праву. Циљ сарадње са "Хемофарм фондацијом" је анимирање што већег броја људи да се укључи у акцију 'Чеп за хендикеп'", навео је Мартинов.

Директорка "Хемофарм фондације" Сузана Ђорђевић рекла је да акција треба да укаже на потребе особа са инвалидитетом и да пример и подстрек другима да учествују и помогну.

"Драго ми је што су посетиоци Егзита показали да знају да брину о људима, али и о природи. Наша подршка не престаје, већ ће инсталације са тврђаве бити постављене у Зрењанину, Вршцу и Београду јер желимо да наставимо подршку нашим суграђанима и суграђанкама како би им животи били лепши и квалитетнији", рекла је Ђорђевићева.

Од почетка акције, крајем 2012. године, захваљујући прикупљеним чеповима, омогућена је набавка 17 лако активних колица, осам собних колица, четири ходалице, као и већи број помагала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи