Читај ми!

Лончар: Изолована бактерија, али није једини узрок инфекције

Према последњим налазима епидемиолога, изолована је бактерија "клебсијела", али није сигурно да је то једини узрок инфекције код пацијената у Ургентном центру, изјавио је министар здравља Златибор Лончар наводећи да је ситуација тренутно под контролом и да нема нових случајева.

Лончар је новинарима у паузи конференције Српске медицинске дијаспоре 2015. рекао да су узорци послати у Немачку на додатне анализе.

"Надам се да ће у току следеће недеље Ургентни центар почети најнормалније да функционише", рекао је Лончар наводећи да су узети брисеви и узорци са свих могућих места.

Он је апеловао на све запослене у здравству да се ниво превентиве од сепсе и асепсе подигне на виши ниво, наводећи да превентивне мере подразумевају највиши ниво хигијене и поштовање прописаних процедура.

"Иду врућине и лето, морамо да радимо и више него што је прописано за спречавање инфекције", рекао је Лончар.

Министар који је раније јутрос разговарао са епидемиолозима навео је да су инфекције нешто што се дешава у целом свету, и у много развијенијим земљама од Србије, али да то не значи да се треба опуштати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи