Влада Србије предложила поновни избор Загорке Доловац

Влада Србије предложила је Скупштини Србије да за републичког јавног тужиоца поново изабере Загорку Доловац.

Предлог да Доловац буде изабрана за републичког јавног тужиоца у скупштинску процедуру је стигао јуче, преноси Танјуг.

Републичког јавног тужиоца на предлог Владе Србије, по прибављеном мишљењу надлежног скупштинског одбора, бира Скупштина Србије, на перод од шест година и он може поново бити биран.

Влада је у образложењу тог предлога навела да је Државно веће тужилаца на седници 15. јуна утврдило листу кандидата за избор Републичког јавног тужиоца, где је између кандидата који се налазе на коначној ранг листи Доловац остварила најбоље резултате у поступку предлагања кандидата.

Доловац је рођена 1966. године у Новом Саду, Правни факултет је завршила у том граду 1989. године, а правосудни испит положила 1992. године.

У досадашњој каријери је, поред осталог, била заменик јавног тужиоца у Окружном јавном тужиластву у Новом Саду, вршилац дужности јавног тужиоца у Окружном јавном тужилаштву у Београду, а за републичког јавног тужиоца је именована почетком 2010. године.

У њеној биографији се наводи да је као републички јавни тужилац уложила максималан напор да обезбеди ефикасно и успешно поступање јавног тужилаштва, јачање капацитета тог органа, унапређење поступања и сарадњу са другим органима, организацијама цивилног друштва и међуанародним пертнерима у борби против криминала и сузбијању кривичних дела.

Влада Србије је парламенту предложила да Доловац изабере по хитном поступку, с обзиром на то да је неопходно да се благовремено изврши избор Републичког јавног тужиоца и спрече штетне последице по рад тог органа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи