Читај ми!

УНХЦР спреман да помогне избеглицама у Прешеву

Представници УНХЦР-а разговарали су са надлежнима општине Прешева, како би размотрили ситуацију и пронашли решење за све већи број избеглица које ту стижу из Македонију. Поручили су да су спремни да помогну избеглицама у тој општини.

У саопштењу УНХЦР-а се наводи да Прешево, и друге општине на југу Србије, у претходних седам дана примају дневно до 300 особа које имају потребу за хитном хуманитарном помоћи, а које у Србију прелазе из Македоније, пренео је Танјуг.

Око 90 одсто њих чине избеглице из Сирије, Авганистана, Ирака и других ратом разорених земаља, а међу њима је много жена и деце, као и особа којима је потребна медицинска помоћ.

УНХЦР је, додаје се, упутио помоћ у Прешево, а коју је дистрибуирао Црвени крст, док су службеници УНХЦР-а и партнери "Амитy" и "Сигма Плус" у свакодневном контакту са локалним властима и избеглицама.

УНХЦР, такође, пружа саветодавну помоћ у изради планова за ванредне ситуације, а упутио је и захтев партнерима - невладиним организацијама да помогну надлежним органима тестирањем система за мониторинг, идентификацију и упућивање у три најугроженија региона - у Београду, на југу Србије према граници са Македонијом и северу ка граници са Мађарском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи