Читај ми!

До донорских картица и преко позоришних дасака

Драмска секција Земунске гимназије ауторском представом "Овога пута неко је близу", проговара о проблему завештања органа. Текст је посвећен десетогодишњици велике хуманитарне акције, када су се одељење Марка Теодоровића и школа подигли на ноге и почели прикупљање новца да би Марко отишао на трансплантацију срца.

Ђаци Земунске гимназије подсећају да је много живота спасено али и изгубљено од када су они покренули хуманитарну акцију. Програм трансплантације, истичу, у Србији још није заживео на прави начин.

"О томе се не прича, до ове представе, стварно је мало ко од нас знао за то", каже Растко Убовић, један од учесника у представи.

Предраг Антић каже да у представи игра више од 20 ђака. "На идеју смо дошли захваљујући професорки, али је цела режија заједничка", истакао је Предраг.

На Позоришним сусретима у Крагујевцу и такмичењу драмских секција гимназија Србије, овом представом освојили су треће место, али је главна мушка улога однела прву награду, а добили су и специјално признање јер су направили друштвено одговорну представу.

"Треба помоћи другоме уколико можемо, јер се свакога дана неко од нас може наћи у таквој ситуацији. Надамо се да ће већина људи који погледају представу потписати донорске картице", указала је Милена Пековић.

Представу су посветили Марку, али у уторак од 20 часова, на сцени Позоришта Пинокио, играју за 15-годишњу Нину Спремовић, ученицу Архитектонско-техничке школе и младу одбојкашицу.

Нина мора у иностранство на трансплантацију коштане сржи у иностранство, а треба прикупити 140.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи