Читај ми!

Нишка кардиологија добила ултразвучни апарат

Клиника за кардиологију и Пулмолошка клиника клиничког центра у Нишу добиле су опрему вредну 2,8 милиона динара, поклон фондације "Хемофарм".

Кардиолошка клиника добила је покретни ултазвучни апарат који ће уз постојећа три омогућити превазилажење листе чекања, преноси Танјуг.

"Ово је значајна донација за клинички центар, како за лекаре и медицинско особље тако и за пацијенте којима су намењени", рекао је др Владан Ћосић, заменик директора Клиничког центра.

О значају ове донације говоре подаци о броју ултразвучних прегледа који се у три смене раде на клиници за кардиологију и на које пацијенти за сада чекају до два месеца.

"У 2014. години урађено је 7.678 прегледа, а само од почетка ове године 3.611" навео је др Лазар Тодоровић, директор Нишке кардиологије.

"Апарат који је данас стигао задовољава највише стандарде у овој области и биће на располагању коронарној јединици и интензивној нези, али свим осталим пацијентима којима је потребно снимање брзом и ургентном методом", рекла је др Теодора Станојхловић начелница одељења неинвазивне кардиологије.

Градоначелник Ниша и начелник одељења инвазивне кардиологије др Зоран Перишић истакао је да је донацијом овог апарата исправљена неправда кардиолошкој клиници, начињена усмеравањем пажње на нову кардиохирушку клинику.

Директорка Фондације "Хемофарм" Сузана Ђорђевић рекла је да је ово прави пример јавноприватног партнерства и корак ка бољим условима рада лекара и бољем третману пацијената.

Клиника за пулмологију у кнез Селу добила је 10 пулсних оксиметара, који се користе за прецизно мерење пулса и количине кисеоника у крвотоку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи