Читај ми!

Ускоро уклањање индустријског отпада са критичних тачака

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић каже за РТС да је ресорно министарство издвојило 230 милиона динара за измештање историјског отпада. За десет дана почиње уклањање отпада у Шапцу. Подстицај рециклерима и у 2015, напомиње Богосављевић Бошковић.

Снежана Богосављевић Бошковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да постоји свест о опасности индустријског отпада и да је зато ресорно министарство започело акцију уклањања овог отпада са најкритичнијих тачака.

Поводом светског Дана заштите животне средине министарка каже да ће ове године проблем отпада бити решен на десетак опасних места, али да се са уклањањем отпада најпре почиње у Шпапцу и Обреновцу.

"Прва искра" из Барича је једна од најкритичнијих тачака где се налази око 650 тона индустријског отпада, напомиње Богосављевић Бошковић и понавља да постоји више фактора који су одговорни за вишегодишњи немар према индустријском отпаду.

Ове године ресорно министарство издвојило је 230 милиона динара за измештање историјског отпада, указује министарка.

На питање како решити друге проблеме који угрожавају животну средину, министарска напомиње да се и ове године подстиче рециклажна индустрија јер је рециклерима већ исплаћено милијарду и осамсто милиона динара.

Снежана Богосављевић Бошковић напомиње да Министарство има циљеве који воде очувању средине али и да се активно ради на усклађивању са законодавством ЕУ као и на сарадњи са невладиним сектором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи