Читај ми!

Патријарх: Шешељ и амбасадор САД нису разлог за смену Филарета

Патријарх Иринеј каже да одлука о смени владике милешевског Филарета нема везе са Орденом Белог анђела који је доделио лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу, а ни са амбасадором САД.

Поглавар Српске православне црркве рекао је да се смењеном епископу приписују друге кривице, преноси Бета.

"Поменути поступак (против владике Филарета) нема никаве везе са орденом који је Вама додељен. Лично сам поздравио додељивање ордена Вама. Исто тако нема никаквог утицаја господин амерички амбасадор, то вам кажем под пуном одговорношћу. На жалост, владики Филарету се приписују друге кривице, чисто канонско административне природе", навео је патријарх.

Захваливши Шешељу на писму, патријарх је лидеру радикала пожелео "добро здравље, мудрости и снагу у борби против злих сила овога света".

Лидер радикала је обраћајући се патријарху у писму навео да је са великом тугом и разочарањем примио вест о неслози у СПЦ и саопштење о сменама појединих владика.

Тада је Шешељ изјавио да га је запрепастила и изненадила вест да је Филарет смењен зато што му је доделио Орден Белог анђела и навео да је спреман да га врати.

Епископ милешевски Филарет смењен је 23. маја, за шта је гласало 19 архијереја, док је 18 било против. Неки медији су писали да је тој одлуци, односно промени дан раније донете одлуке да се Филарету да још једна шанса да поправи стање у епархији, допринела амбасада САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи