Kонкурс за упис на Универзитет у Београду

Универзитет у Београду расписао је обједињени конкурс за упис на све врсте и нивое студија за школску 2015/16. годину и на основним и интегрисаним академским студијама има места за око 15.000 студената, а предлог је да се о трошку државе упише око 9.500 бруцоша.

О предложеним квотама треба да се изјасни Влада Србије, а уколико планирана места на буџету влада не одобри, тај број додаће се броју самофинансирајућих студената, наведено је у конкурсу, на сајту Универзитета, преноси Танјуг.

Неколико факултета затражило је веће школарине, које се крећу од 50.000 динара на Техничком факултету у Бору до 240.000 на Архитектонском и 243.500 динара на студијском програму Софтверско инжењерство на Електротехничком факултету.

Пријављивање кандидата у првом уписном року трајаће од 24. до 28. јуна, пријемни испити трајаће до 29. јуна до 3. јула, а упис мора бити завршен до до 15. јула.

Други уписни рок трајаће од 1. до 14. септембра.

Детаљне информације за сваки од 31 факултета Универзитета, укључујући и планирани број уписаних, буџетске квоте, студијске програме, износ школарине, могу се наћи на универзитетском сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи