Гашић: Повратак војске у Сурдулицу можда већ крајем 2015.

Министар одбране Братислав Гашић обишао је напуштену касарну “Власина” у Сурдулици и истакао да се нада да ће већ крајем 2015. или почетком 2016. године припадници Војске Србије да се врате у Сурдулицу. Приликом обиласка погона памучног комбината "Јумко" у Врању, Гашић је рекао да је задовољан што види да свих 620 машина у погону у коме се шију униформе за Војску и полицију Србије ради и да је то један од успеха Владе Србије.

Министар одбране Братислав Гашић обишао је напуштену касарну "Власина" у Сурдулици, а командант 4. бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура представио је министру капацитете касарне и њених објеката, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Према речима министра Гашића, интензивно се ради на томе да се што пре донесу сва неопходна акта и да се објекат и касарна у Сурдулици формално-правно изузму из Мастер плана.

"Ови објекти су међу најбољим које имамо у Србији, али су 2010. године, можда чак и раније, напуштени. Цела касарна је напуштена, иако је после бомбардовања 1999. године генерално сређена и створени су добри услови за боравак припадника Војске Србије. Сагледаћемо у наредних неколико месеци шта је све потребно урадити, како бисмо направили један предметни предрачун за то", рекао је Гашић.

Додаје да се нада да ће већ крајем 2015. или почетком 2016. године припадници Војске Србије да се врате у Сурдулицу.

Раније данас у Врању Гашић је новинарима рекао да пре годину дана у "Јумку" машине нису радиле и да то што је засад погон упошљен сматра успехом Владе Србије у првих годину дана рада, преноси Бета.

"Министарство одбране је издвојило 670 милиона динара за нове униформе, а још 600 милиона динара биће обезбеђено у 2016. години из уштеда Војске Србије које ћемо дати "Јумку" за униформе", рекао је Гашић.

Он је додао и да Војска Србије има стабилне уговоре са "Јумком", као и друге институције и установе и изразио очекивање да ће "Јумко" наставити и убудуће да ради у том капацитету.

"2012. године када сам дошао на чело, стање залиха униформи било је нула, а сада је скоро 70 одсто. Ми ћемо наставити како би се тај проценат повећао", навео је министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи