Читај ми!

Кредит ЕБРД-а за реконструкцију "Макиша''

Одборници градске скупштине прихватили су информацију о потреби задуживања ЈКП "Београдски водовод и канализација" узимањем кредита код Европске банке за обнову и развој.

Кредит Европске банке за обнову и развој узима се због реализације инвестиција у вези са комплексом за прераду питке воде "Макиш" и реконструкцију цевовода сирове воде на десној обали Саве, преноси Танјуг.

Секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић, образлажући предлог закључка, објаснила је да је оснивачким актом предузећа утврђено да надзорни одбор доноси одлуку о задуживању предузећа.

"Уколико се ради о задуживању већем од 30 одсто или више књиговодствене вредности имовине предузећа сагласност на ову одлуку даје Скупштина града. У овом случају ради се о задужењу предузећа путем кредита у износу који није веће вредности, тако да сагласност Скупштине града није обавезна, али смо сматрали да је у интересу грађана да информације о активностима и финансирању буду јавне", рекла је Јандрићева.

Одборници су усвојили и План генералне регулације за изградњу објеката и водова система даљинског грејања у Београду - целина Б4, план генералне регулације за изградњу објеката и водова система даљинског грејања у Београду - целина Ц, план детаљне регулације санитарне депоније "Винча".

Одборници су усвојили и измене и допуне плана детаљне регулације за саобраћајни потез унутрашњег магистралног полупрстена од саобраћајнице Т6 до Панчевачког моста - деоница од Улице Тошин бунар до чвора ауто-команда.

Одборници су усвојили и више планова детаљне регулације комуналне инфраструктуре у Београду.

Градски одборници усвојили су претходно по скраћеном поступку решење о давању сагласности на уношење имена "Беoград"” у пословно име друштва у оснивању - Привредно друштво за популаризацију џез музике „"Џез Београд"”, као и решење о разрешењу и именовању чланова директора и вршиоца дужности директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд.

За вршиоца дужности заменика директора КБЦ "Звездара" на период од шест месеци именован је Петар Сворцан, а Ратко Дмитровић именован је за члана Комисије за доделу награде Града Београда.

Усвојено је и решење о разрешењу и именовању чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град, решење о разрешењу и именовању чланова школских одбора у једном броју основних и средњих школа на територији Града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи