Стефановић: Неће бити дивљања џипова по улицама

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је строжу контролу свих у саобраћају на трибини "Безбедност грађана" на Чукарици.

Небојша Стефановић је апеловао на грађане да поштују ограничење брзине, вежу појас и не пију алхохол када возе, поновивши да ће ускоро бити усвојене измене и допуне Закона о безбедности у саобраћају, преноси Танјуг.

Новим Законом о полицији биће враћен секторски начин рада полиције, а циљ тога је да грађани познају полцијаца који ради у њиховом крају и да имају поверење у њега, објаснио је министар.

Стефановић је додао и да је у прошлој години поднето више од 150 кривичних пријава против радника МУП-а, истакавши да онима који су подложни било ком виду корпуције није место у МУП-у.

Према његовим речима неопходно је установити снажнији Сектор унутрашње контроле и омогућити поштеним полицијацима да раде свој посао.

Стефановић је подсетио и на неколико случајева храброг и пожртвованог реаговања полицајаца и ватрогасаца, истакавши да ће увек награђивати и охрабривати такве људе.

Уз борбу против свих видова криминала и корупције, а посебно трговаца дрогом, неће бити заборављено ни спречавање такозваних ситних крађа, џепарења, истакао је министар.

Трибина "Безбедност грађана" једна је у низу на београдским општинама током које су Стефановић и представници градских валсти одговарали на различита питања грађана.

Градски менаџер Горан Весић је истакао и да је градска власт отворена за сва питања и предлоге суграђана са општине Чукарица, како би заједнички покушали да их реше и тиме подигли квалитет свакодневног живота. Весић је обећао и да ће ове године око 40 милиона динара бити уложено у реконструкцију улица, додавши да је потпуно и делимично већ обновљено 57 саобраћајница.

Предузеће "Београд пут" је извршило и реконструкцију пет мостова, а ради се, од стране предузећа "Водовод" и на канализационом систему на Кошутњаку, тврди градски менаџер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару