Читај ми!

Министарство: Штрајкује мање школа него што синдикати тврде

Министарство просвете саопштило је да је број школа које штрајкују мањи него што то тврде синдикати.

Министарство је навело да је после потписивања споразума између тог министарства и два репрезентативна синдиката о прекиду штрајка, број школа које штрајкују опао у првом маху на 30 одсто, а затим на 25 одсто, колико је забележено и данас, преноси Танјуг.

У саопштењу се наводи и да се током четворомесечног штрајка до данас, број школа у штрајку мењао, али да је у сваком моменту био знатно мањи од оног који се помињао у подацима синдиката просвете.

У прилог томе, министарство је доставило медијима графикон у коме је приказан проценат школа у штрајку по недељама, од почетка штрајка 17. новембра до данас.

Навели су да је број школа које нису биле у штрајку и које су регуларно радиле у сваком тренутку био већи од 50 одсто.

У Министарству напомињу да су приликом прикупљања података консултоване све школе у Србији које су истовремено обавештене да, уколико нису сагласне са било којим податком, одмах обавесте Министарство, које ће у најкраћем року исправити податке.

Два синдиката образовања ће 17. марта, у дану када се навршавају пуна четири месеца од почетка штрајка у просвети, у протестној шетњи од Скупштине до Владе и ресорног министарства, указати на стање у образовању и изостанак реакције институција које се баве образовањем поводом штрајка.

Протест организују Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) и Синдикат радника у просвети Србије и у школама њиховим чланицама сутра неће бити наставе јер ће запослени у просвети бити у Београду, рекла је Танјугу портпаролка УСПРС Јасна Јанковић.

Демонстранти на скупу "Просвето, време је" окупиће се у подне испред Скупштине Србије, предаће писмо о проблемима у просвети и затражити ванредно заседање парламента посвећено стању у образовању, а потом ће се упутити до Владе и Министарства просвете.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару