Читај ми!

Возач Хитне помоћи: Љајић и Веселиновић дали све од себе

Возач новопазарске Хитне помоћи Елведин Хаџиибрахимовић, који је превозио животно угрожену бебу на даље лечење, каже за лекара Џевада Љајића и анестезиолога Мирослава Веселиновића да су дали све од себе и жртвовали се како би спасли бебу из породице Адемовић.

Елведин Хаџиибрахимовић прича да је пут до Богутовца био без сметњи, док нису наишли на застој због одрона у месту Пивнице, преноси Танјуг.

"Земља се обрушила неких двадесетак секунди пре него што смо ми стигли. Испред нас су били камион и два возила", присећа се Хаџиибрахимовић.

Према његовим речима, ту су били заустављени сат, сат и по, јер је пут био непроходан, а после тога су позвали помоћ.

"Доктор Љајић је контактирао Полицијску управу у Краљеву. Нудили су нам да пошаљу санитетско возило како бисмо пребацили бебу с инкубатором", каже Хаџиибрахимовић.

Наводи да је то било немогуће јер су алтернативни путеви били непроходни и додаје да су тада доктор Љајић и Веселиновић одлучили да крену преко Јошаничке Бање.

"Полицијска патрола нас је сачекала у Ушћу, а у међувремену су доктору Љајићу јавили да је војни хеликоптер полетео и да се упутимо у Рашку", прича Хаџиибрахимовић.

Додаје да су отишли у Рашку и око сат времена чекали хеликоптер.

"Убацили смо инкубатор с бебом и боцу с кисеоником. Доктор и Мића (Веселиновић) били су весели и насмејани када смо се поздравили", додаје Елведин.

За доктора Љајића каже да је увек давао све од себе, био весео, насмејан, излазио у сусрет пацијентима колико је могао, као и анестезиолог Веселиновић.

Животно угрожена беба превезена је најсавременијим возилом које има Хитна помоћ Здравственог центра у Новом Пазару.

Доктор Љајић и анестезиолог Веселиновић пратили су животно угрожену бебу из новопазарске породице Адемовић у војном хеликоптеру за Београд, како би је збринули у Институту за мајку и дете.

Заједно са четири члана посаде и бебом настрадали су у суботу рано ујутру приликом пада хеликоптера Војске Србије у околини Сурчина.

Љајић је јуче сахрањен у Дугој Пољани, у насељу Парице, а Веселиновић у месту Лукаре, надомак Новог Пазара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару