Читај ми!

"Хумано срце Шапца" променило живот петочлане породице

Фондација "Хумано срце Шапца" је, за шест година рада, купила, изградила и реконструисала 45 кућа за сиромашне суграђане. Међу њима је и Јока Симић, самохрана мајка четворо деце.

Када је из Босне дошла у Мачву са четворо деце, 35-годишња Јока Симић је живела у изнајмљеној соби и ишла у надницу да би их прехранила и школовала.

Захваљујући фондацији "Хумано срце Шапца" кров над главом и све услове за живот сада има и њена породица.

Љубомир је осми, Стефан шести, а близанци Иван и Ивана други разред. Иако у кући од 60 метара квадратних , имају довољно простора, највише воле заједно да уче.

"Заједно се волимо, играмо и помажемо једни другима", прича Стефан.

Љубомир, као најстарији, у учењу помаже Ивану, а Стефан помаже сестри Ивани.

После развода, Јока Симић је у околину Шапца дошла са четворо деце и само једном торбом. У новом дому у Штитару, сада има све што јој је потребно, и за породицу, и за госте.

"Срећна сам са својом децом, што имам кров над главом и могу мирно да спавам. Живот ми се променио из корена, нема више страха, нема више бесаних ноћи", каже Јока.

Фондација "Хумано срце Шапца" купила је и реновирала кућу у којој сада живе Симићи. За адаптацију и опремање њиховог новог дома, уложено је око 10. 000 евра.

"Живели су од наднице, мајка је радила у њивама, од тога је плаћала стан и издржавала децу и никоме се није обраћала за помоћ, заиста је Мајка храброст. Ми смо обезбедили кров над главом овој дивној деци јер свако дете заслужује да има срећно детињство", истиче Ружица Поповић, председница фондације "Хумано срце Шапца".

Љубомир, Стефан, Иван и Ивана су добри ђаци и вредна деца. Помажу мајци и свако има своје задужење.

Поред куће, Симићи имају и 23 ара плаца. Радници "Хуманог срца Шапца" очистиће им двориште а Фондација ће им обезбедити и ђубриво и семе за пролећну сетву.

За неколико месеци, Јока Симић, уместо на туђим њивама, воће и поврће ће брати на свом имању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару