Читај ми!

Прва Београдска конференција младих

Млади људи су будућност земље, па је зато важно да им се пружи могућност да искажу креативни потенцијал и изнесу мишљење о политичким, економским и културним темама, речено је на свечаном отварању прве Београдске конференције младих у Скупштини града Београда.

Заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић рекла је да је ова конференција прилика да млади изнесу своје мишљење о различитим темама и покажу своје вештине и креативност, преноси Танјуг.

"То су важна искуства за будућност нашег града, а ми вама желимо да омогућимо учешће у животу заједнице, да се суочите са изазовима, као и да неколико дана будете у секторима Градске управе где ћете имати прилику да разматрате теме које су битне за вас, покажете способност и дате сугестије шта желите да урадите у граду Београду", рекла је Радуловићева.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин поручио је младима да би требало да искористе потенцијал и сопствени живот узму у своје руке.

"Увек говоримо да на младима свет остаје, а никако да дефинишемо када је то. За почетак је важно да сами донесете одлуку и да са конструктивним предлозима изађете пред нас", рекао је Боровчанин.

Подсећа да је усвојена Национална стратегија за младе до 2015. године и да ће у наредном периоду уследити њено спровођење, као и да је битно да млади буду укључени у одлучивање у сваком граду и општини.

Саветник за односе са јавношћу Амбасаде САД Рајан Роуландс истакао је да га радује што постоји позитивна енергија и да очекује да ће конференција и сарадња младих и града Београда дати добре резултате.

"Млади ће бити лидери у будућности, и важно је да створимо најбољу будућност за све нас, нарочито њих јер они ће у будућности водити државу и наставити тамо где смо ми стали", рекао је Роуландс.

Председник ученичког парламента Треће Београдске гимназије Марко Ивановић наглашава да је важно активно учешће младих у доношењу одлука и што су млади добили могућност да се чује њихов глас.

Након отварања конференције одржана је Панел дискусуја на тему Млади у процесу доношења одлука.

Конференција ће трајати до 15. марта уз подршку Града Београда, а основни циљ је да се млади упознају са функционисањем Градске управе и укључе у процес доношења одлука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару