Читај ми!

Војачкова Солорано: Лидер се препознаје још у обданишту

Швајцарска нема лидере али је по богаству једна од лидерских земаља у свету. Како препознати лидера и зашто је добро имати их и у којим областима, о томе је студентима Економског факултета говорила шефица канцеларије Уједињених нација у Србији Ирена Војачкова Солорано.

Лидера се рађају и стварају од малих ногу а то је и научно доказано, истиче Ирена Војачкова Солорано.

"Желим да поделим не само своје искуство лидера у Уједињеним нацијама већ и оно стечено са бројним лидерима широм света. Лидери се ипак препознају и намећу већ у обданишту. Швајцарска, чији народ често не зна ко је председник можда није добра земља за поређење али да је питање вођства кључна ствара за вођење политике, економије, културе то је тачно", каже шефица канцеларије УН у Србији Ирена Војачкова Солорано.

Колико лидера је могло да се препозна на Економском факултету и да ли их има знају сами студенти.

"На сваком нивоу има лидера и они се препознају. То су личности којима верујемо, које нас усмеравају, које имају идеје. Треба да постоји неко страхопоштовање али и поверење јер лидер кога сви мрзе није добар", напомиње Тијана Вукићевић из студентског парламента Економског факултета.

Организатор предавања Студентска пословна мрежа своје лидерство показала је и ван Србије, организијући сличне догађаје у региону већ две године.

"Кренули смо са Електротехничког факултета у Београду јер смо схватили да нам недостаје тај спој између академске заједнице и привреде, да ствари које не можемо да научимо на факултету можемо да научимо од лидера као што су представници дипломатског кора и представници компанија", објашнајва Марија Јелић из Студентске пословне мреже.

Економски факултет у Београду је протеклих деценија ишколовао три републичка премијера и на десетине министара, а колико је међу њима било правих лидера то није познато.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару