Читај ми!

Ивановић: Убијена докторка тражила полицијску заштиту

Директор Здравственог центра у северној Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је да косовска полиција није заштитила синоћ убијену докторку Дома здравља у Зубином Потоку, Душанку Андрејевић иако је тражила заштиту.

"Очигледно је да су институције те квази-државе неспособне и да неће да заштите Србе", рекао је Ивановић на конференцији за новинаре у Здравственом центру и додао да је и Еулекс "проалбанска мисија усмерна против српског народа", преноси Бета.

Лекарка је убијена синоћ око 21.00 док је дежурала у Дом здравља у Зубином Потоку. Осумњиченог В.Н. (28) ухапсила је полицијска патрола.

"Здравствени радници, породица и сви који су синоћ били у болници, били су изложени непријатностима због наредбе Еулекса и косовских институција из Приштине да тело преминуле докторке одмах отпреме у Приштину без налога јавног тужиоца и мимо процедуре која је потребна у оваквим случајевима", нагласио је Ивановић.

Ивановић је додао да су дежурни лекари затражили поштовање процедуре, али да је тада стигла наредба из Приштине да и они буду ухапшени.

"То је поступак који нас не чуди, у складу је са њиховом намером да овде створе неподношљиве услове за живот Срба па ми наредбу из Приштине сврставамо у исту раван са злочином који се десио", рекао је Ивановић и додао да су поједини полицајци ипак одбили да ухапсе лекаре.

Помоћник директора Златан Елек, који је са Гојком Игрутиновићем синоћ био дежуран на хируршком одељењу, рекао је да су проблеми почели када њих двојица нису дозволила да се тело мимо процедуре однесе на обдукцију у Приштину.

"Душанка Андрејевић је без знакова живота довезена у болницу око 21 час. Покушали смо безуспешно да је реанимирамо до 21.40 и одмах су хтели да је пребаце у Приштину. Када смо се томе успротивили, запрећено нам је хапшењем и око 23.30 минута дат нам је налог јавног тужиоца само на албанском језику који не разумемо, да би тек око 1.30 минута њено тело пребачено у Приштину", рекао је Елек.

Додао је да је хапшење дежурних лекара избегнуто само захваљујући ангажовању полицијских службеника са севера Косова.

"Да се то (хапшење) десило, без лекарске помоћи остало би око 40 пацијената на одељењима интензивне неге, хирургије и пријемног хируршком", навео је Елек.

У митровачкој болници сутра ће бити комеморативни скуп, а у 14.30 часова сахрана Душанке Андрејевић на Новом гробљу у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару