Читај ми!

Пруга Београд–Бар, први воз на старој траси

После мајских поплава, данас се старом трасом поново успоставља железнички саобраћај између Београда и Бара, саопштавају "Железнице Србије".

Први воз је кренуо из Београда за Бар у 9.10. На деоници од Ваљева до Ластре, у протекла три месеца санирана су велика оштећења.

Сада ће возови од Београда до Бара саобраћати уобичајено, као и пре поплава, па ће се путовати неколико сати краће него протеклих месеци, када се користио заобилазни правац преко Лапова и Краљева.

"Железнице Србије"  саопштавају да вечерњи воз из београдске железничке станице полази у 20.10, а у станицу "Бар" по реду вожње стиже ујутру у 7.38. Из Бара међународни воз креће у 19.00, а долазак у Београд је ујутру у 6.04.

Наглашава се да је локални путнички саобраћај на барској прузи успостављен поласком воза из Београда у 10.33 за Врбницу, а из Врбнице за Београд у 6.50, док ће остали локални путнички возови саобраћати по реду вожње.

На релацији Ваљево - Београд и Ваљево - Панчево Војловица, како се истиче, саобраћаће четири воза и то из Ваљева у 5.15 за Београд и у 18.50 за Панчево Војловицу, док ће у повратку, возови полазити са Панчевачког моста у 15.51 и из Панчева Војловице у 22.20 преко Панчевачког моста (22.59) за Ваљево.

"Железнице Србије" истичу да до даљег неће саобраћати Интер Сити Србијавоз на релацији Београд (16.20 ) - Пријепоље (22.52) и Пријепоље (02.55) - Београд(9.02), као и викенд воз из Београда у 12.40 за Ужице, а из Ужица у 18.00 за Београд.

"Успостављањем железничког саобраћаја редовним превозним путем барском пругом, неће више саобраћати међународни воз који је из Београда полазио у 18.40, а из Бара у 17.00 сати и возио помоћним превозним путем преко Лапова и Краљева", додаје се.

"Железнице Србије" наглашавају и да су увеле понуду "Бар Специјал" којом ће путници моћи по јефтинијој цени да путују ван сезоне до Црне Горе.

У саопштењу се подсећа да је последњи воз клисуром Градац на барској прузи прошао 15. маја прошле године, након чега су поплаве и одрони оштетили велики број деоница на овом правцу, а највећа оштећења барске пруге била су на деоници између Ваљева и Ластре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
40° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару