Читај ми!

Сајбер такси решава проблем светских путника

Група српских дизајнера и програмера направила је сајт о такси служби у 300 светских градова. Сајт постоји тек пет дана, али постаје све популарнији.

Звездана Бајић најрадије пешачи у Београду. До посла вози, а понекад користи такси. На то се у иностранству, доскора, усуђивала са опрезом, посебно у Латинској Америци, где због посла проводи много времена.

"Латинска Америка је позната по томе да има много дивљих таксиста, много проблема са њима. У тој збрци, ја сам покушавала на интернету да се информишем где могу да нађем поуздан такси и схватила сам да тога нема", каже Звездана Бајић, ауторка сервиса "My World Taxi".

И тако је одлучила да покрене "Светски такси". Портал са подацима о више од 2.000 поузданих такси удружења у 300 светских метропола. Корисно – кажу и београдски таксисти. Бар они које сајт препоручује.

"Сајт препоручује валидне такси службе у граду Београду. То значи да странац када оде на тај сајт може да буде 100 одсто сигуран да неће имати проблем када дође у Београд", каже Игор Станојевић из "Наксис таксија".

Уз информације са сајта, тешко ће вас преварити.

"Ево, на пример, тражимо Њујорк. Ту можемо да видимо таксисте рангиране по оцени корисника, шта се дешава на аеродрому, шта у граду, да ли наплаћују пртљаг додатно и савете локалног становништва да не наиђете на непријатности", каже Сара Давидовић, једна од аутора сервиса "My World Taxi".

Од Токија до Лондона, Москве до Барселоне – знате шта вас чека, можда најважније – колико кошта. Апликација прерачунава у домаћој валути.

"На пример, куцамо Њујорк, Пета авенија и возимо се до Волстрита. Очекивана цена вожње је 24 долара", објашњава Сара.

"Будућност нам је да оптимизујемо сајт, избацимо мобилну апликацију преко које ће људи моћи да резервишу таксије", каже Марко Ранђеловић, аутор сервиса "My World Taxi".

Покренут пре пет дана, портал већ посећује 500 корисника дневно. Бесплатно је и омогућава сигурну вожњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару