Читај ми!

Вулин: Вербићева одлука у складу са законом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин апеловао је на синдикате просвете који нису потписали Посебан колективни уговор да уложе напор да се штрајк прекине. Вулин је напоменуо да је одлука министра просвете Срђана Вербића о смањењу зараде онима који су и даље у штрајку, а нису потписали ПКУ у складу са законом.

Министар за рад је новинарима је током посете компанији "Мајкрософ" рекао да је Посебан колективни уговор (ПКУ) за просвету потписан и односи се и на чланове синдиката који га досад нису потписали, односно на целу грану.

"Реперезентативни синдикати су га потписали, молим вас учините напор и ви, ја знам да Министарство просвете то свакодневно чини, дајте да се то већ једном заврши, због ученика али и због самих запослених", поручио је Вулин синдикатима који нису потписали ПКУ.

Вулин је рекао да је закон "такав какав јесте" и да је министар просвете одлуку о смањењу зараде онима који су и даље у штрајку донео у складу са законом.

Два од четири синдиката просвете, Унија синдиката просвете и Синдикат у просвети Србије, још нису потписали ПКУ и даље су у штрајку и њихови чланови држе часове 30 минута.

Наставницима и свим запосленима у школама који су у законском штрајку, биће умањена зарада од 19. фебруара, односно неће имати право на пуну плату за време проведено у штрајку, одлучило је прошле недеље Министарство просвете.

То је наведено у допису Министарства просвете од 25. фебруара који је прослеђен начелницима школских управа и директорима школа.

Запослени "за период док су у штрајку имају право на сразмеран део зараде, сходно времену проведеном на раду, односно немају право на зараду за време проведено у штрајку", стоји у допису.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару