Читај ми!

Аустрија враћа азиланте на Косово

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лаитнер најавила је да ће емигранти са Косова бити враћани сваке две недеље и да аустријске власти на томе убрзано раде.

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лаитнер поручила је да је Аустрија одлучила да предузме одређене мере како би азиланти били враћени на Косово, јавља репортер РТС-а.

"У Аустрији смо одлучили да предузмемо брзе мере, третирање и рад на предмтима који су тражили азил ће се завршити много брже. Све ће се процедуре закључити у року од 10 дана од тренутка захтева за азил. Битно је да се косовски држављани врате на Косово, па ће сваких 14 дана бити организовани чартер летови који ће враћати мигранте на Косово, а ако буде било потребе биће чешће организовани летови", рекла је Лаитнер на конференцији за новинаре у Приштини након састанка с косовским премјером Исом Мустафом.

Поручила је житељима Косова да не верују преварантима који их воде преко границе, јер раде на личној користи и богаћењу.

"Није моје да вас саветујем и кажем, али ми је у срцу да вам саопштим, да оно што вам обећавају да ћете наћи када напустите Косово, јесте велика лаж", рекла је Лаитнер.

Премијер Косова Иса Мустафа, прихватио је став аустријске владе да не пружи економски и политички азил грађанима Косова.

"Ми сматрамао да грађани имају пуну безбедност овде, јер је Косово сигурна земља и наши грађани се ни у једном случају не могу поредити са људима из Сирије и из земља са ратних жаришта. Подржавамо приступ објављивања аустријске владе да не дају азил за грађане Косова, тражимо да се што пре врате овде, да врате своју децу у школе, да се врате својим пословима, јер је такво стање штетно за Косово и све земље обухваћене илегалном миграцијом са Косова", рекао је Мустафа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару