Читај ми!

Синдикат Слога: План за Железару да буде јаван

Удружени синдикати Србије "Слога" траже да нови план Владе Србије за опстанак "Железаре Смедерево" буде јаван и да стручњаци учествују у избору најбољег решења за то предузеће.

Удружени синдикати Србије "Слога" оцењују у саопштењу да је Влада већ направила непоправиву грешку када је америчку компанију Есмарк унапред фаворизовала и прогласила победником чак и пре расписивања тендера и тиме озбиљно угрозила преговарачки процес и одвратила све друге могуће понуде, преноси Бета.

"Слога" указује да Владин "план Б" за Железару не сме да буде предмет брзоплете санације њене политичке штете и будућа мета разних профитера мотивисаних личним интересом који виде искључиво у профиту од милионских залиха највеће српске челичане.

Тај сидникат предлаже да Влада објави о чему је преговарала с Есмарком и да ли су промењени почетни услови на тендеру за продају Железаре.

"Сматрамо да упркос свему постоје добра и објективна решења за Железару, а то су изградња линије за поцинковани и галванизовани лим, до производње већих димензија челика који друге челичане избегавају да раде јер им уништавају опрему и постројења, а то су широки и дебели лимови", предлаже "Слога".

То решње је, по оцени сидниката, тешко спроводиво без државне помоћи, што је забрањено споразумом Србије са ЕУ о придруживању, или без новог кредита, што не би одобрио ММФ од којег Србија очекује нови аранжман.

"Надамо се да ће се ипак уз пуну транспарентност наћи неко решење и да ће најгори могући сценарио бити избегнут, а то је да на крају свега као држава постанемо још сиромашнији, без Железаре, радних места, залиха сировина и без будућности да икада покренемо индустрију у Србији", саопштила је "Слога".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару