Стефановић: Нећемо дозволити величање терориста

Министар унутрашњих послова Неојша Стефановић поручио је да позиви да се врати споменик терористичкој паравојној формацији "Ослободилачкој војсци Прешева, Бујановца и Медвеђе" нису добронамерни и да воде ка дестабилизацији ситуације на југу централне Србије.

Министар Стефановић је, реагујући на питање посланика Шаипа Камберија када ће бити враћен споменик општини Прешево, рекао да Министарство неће дозволити величање терориста, јер тероризам осуђује цео свет и Србија је посвеђена тој борби.

Стефановић је у изјави за Танјуг истакао да држава жели дијалогом да решава отворена питања и проблеме са представницима албанске националне мањине на југу централне Србије.

"Имамо мултиетничку полицију која професионално и одговорно ради свој посао и не желимо да било какве политичке провокације наруше приоритете и напоре државе у борби против сиромаштва, за нова радна места и бољу будућност грађана", навео је Стефановић.

Навео је да ће МУП учинити све што је у његовој надлежности да очува безбедност и стабилност за грађане на целој територији и поручио да сви који размишљају о потенцијалној дестабилизацији било које општине на југу Србије да то не чине, јер то није у интересу грађана наше земље, нити ће се то толеристати.

"Очекујемо да сви они који су изабрани на функције у локалним самоуправама и на државном нивоу воде рачуна да својим потезима не угрозе стабилност и безбедност Србије", рекао је министар.

Посланик Партије за демократско деловање Шаип Камбери питао је данас у парламенту "када ће МУП вратити одузети споменик општини Прешево, с обзиром на то да тај споменик није предмет кривичног дела".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи