Прагма: Михајловићева, Љајић и Гашић најкомуникативнији

Најкомуникативнији државни и политички функционери у 2014. години били су министри Зорана Михајловић, Расим Љајић и Братислав Гашић, као и омбудсман Саша Јанковић и повереник за информације Родољуб Шабић, резултат је представљеног истраживања агенције Прагма "Новинар - Ваш пријатељ".

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, према мишљењу испитаних новинара, издвојио се међу јавним личностима које су током прошле године, на квалитетан начин, промениле имиџ у односу на претходни период.

Међу државним и политичким институцијама најбоље односе са медијима имали су Привредна комора Србије, Заштитник грађана, Повереник за информације од јавног значаја, Савет за борбу против корупције, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Народна банка Србије, а од јавних предузећа ЕПС.

У категорији профитних (привредних) организација најбоље су комуницирали с медијима "МК Моунтаин ресорт" и Егзит, наводи се у истраживању, а саопштила је агенција "Прагма".

Међу непрофитним организацијама, испитани новинари су издвојили "Транспарентност Србија", Туристичку организацију Србије, Народни музеј, Краљевски дом Карађорђевић, НВО Нурдор и Јуком.

У категорији представника привредних и непривредних организација, у комуникацији с медијима, највише су се истакли Драгољуб Ђорђевић из Адвокатске коморе Србије, председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и Немања Ненадић из "Транспарентности".

Организовани догађај који је, према мишљењу новинара, обележио прошлу годину у Србији је Војна парада "Корак победника", одржана поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Иначе, реч је о традиционалном, четрнаестом по реду, истраживању ставова новинара српских медија "Новинар - Ваш пријатељ" о квалитету односа с медијима и новинарима организација и јавних личности у Србији.

Истраживање је спровела ПР агенција "Прагма" током децембра прошле и јануара ове године, а учествовало је 300 новинара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи