Сјеница, сто села одсечено од света због снега

Због снега који непрестано пада од јуче, одсечено је од света више од 100 села и насеља на сјеничко-пештерској висоравни. Отежано је и у самом граду, па је Штаб за ванредне ситуације прогласио у Сјеници ванредну ситуацију.

Олујни ветар ствара додатне проблеме путарима, рекао је Мића Каличанин из Штаба за ванредне ситуације у Сјеници.

Каличанин је за РТС рекао да је двадесетак машина за рашчишћавање снега у приправном стању и да се интервенише само за хитне случајеве. Додао је да олујни ветрови наносе снежне намете толиком брзином да је рашчишћавање путева немогуће извести.

Две школе у Карајукића Бунарима и Дугој Пољани не раде, јер је до њих немогуће доћи, а остале на Пештерској висоравни раде смањеним капацитетом и часови су скраћени. У школу долазе само ђаци којима је школа близу куће.

Непроходни су сви сеоски путеви, а најтежа ситуација је у Месној заједници Баре.

Непроходни су и регионални путеви. Пут Сјеница–Тутин је у прекиду, а кретање возила отежано је на путевима према Новом Пазару, Новој Вароши, Ивањици и Голији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи