Најбезбеднија година за авио-саобраћај у историји?!

Прошла 2014. година била је најбоља с аспекта безбедности у историји цивилног авио-саобраћаја, иако је утисак другачији због неколико великих несрећа, објавио је специјализовани сајт Tango six.

Позивајући се на резултате истраживања консултантске куће Асенд Флајтглобал Консултанси, београдски сајт је навео да је у 2014. години у свету забележен један фатални инцидент на сваких 2,38 милиона цивилних летова.

Следећа најбезбеднија календарска година је 2012. са једним фаталним инцидентом на 2,37 милиона летова, па затим следе 2013. и 2011. које су имале знатно учесталије инциденте - на сваких 1,91 односно 1,4 милиона летова, преноси Бета.

"Овај резултат се може у први мах учинити нереалним, поготово ако се узме у обзир глобална медијска слика креирана трагичним губитком два 'боинга 777' 'Малезија Ерлајнса', од којих један ни дан данас није пронађен, а други је према ономе што знамо за сада, оборен убојним средством у ратној зони", наводи сајт Tango six.

Тас на ваги који је стајао на страни негативне перцепције безбедности цивилног авио-саобраћаја у 2014. години је и пад "ербаса А320" "Ер Азија" који се догодио само пар дана пре краја календарске године.

Сајт такође напомиње да у статистику није уврштена катастрофа "Малејжа Ерлајнса" над Украјином, јер се то уврштава у "ратне губитке", а не у авионску несрећу у редовном саобраћају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи