Читај ми!

Села код Књажевца и Сврљига још без струје

Радници књажевачке "Eлектродистрибуције" још нису успели да успоставе снабдевање електричном енергијом у 18 насеља у општини. У сврљишком крају четири села и даље су у мраку. На делу територије општине Бољевац уведена ванредна ситуација.

Ванредна ситуација је проглашена у двадесетак села и насеља око Књажевца и Сврљига која су већ осам дана без струје. У околини Сврљига четири села, а у Књажевцу 18 још нема струју, преноси Танјуг.

Директор "Електродистрибуције" Књажевац Предраг Стојановић каже да је ситуација са снабдевањем електричном енергијом на подручју општине Књажевац још лошија него претходних дана, јер од синоћ пада снег, има поледице на путевима, па су путеви за приступ далеководима који нису у погону блокирани.

"Механизација је на терену, али је рад отежан, јер екипе не могу да стигну до места кварова", рекао је Стојановић Танјугу, додајући да је то спречило да у нека села данас, где је било извесно, стигне струја.

Појавио се нови проблем са приступним путевима, објаснио је Стојановић, тако да се не усуђујемо да прођемо на појединим деловима ни са тешком механизацијом, јер руковаоци не желе да ризикују и оштете машине.

"Генерално, ништа боља ситуација није, може да се каже чак да је овог тренутка и лошија, и даље пада снег и само погоршава ситуацију", рекао је Стојановић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић каже да је Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије јуче упутио осам агрегата, а данас и још два агрегата различите снаге како би се колико-толико у тим селима нормализовао живот.

Од почетка децембра, без струје је остало двадесетак сврљишких села, од којих седам струју није имало до данас. Осим прекида струје и фиксне телефоније, ниске температуре и лед направили су и велику штету на воћњацима.

Шеф пословнице ЕПС-а у Сврљигу Миодраг Виденовић рекао је Танјугу да су четири села у сврљишкој општини тренутно без струје.

Део села Будимо је без струје, као и становници у селима Околиште, Бучим и Тиовац, прецизирао је Виденовић.

Напомиње да се ситуација мења из часа у час и да су екипе на терену. Очекује се да села до вечерас добију струју.

Екипе "Електродистрибуције" раде на отклањању кварова, али снег повећава проблеме и отежава ситуацију.

Услови на терену су такви да је могуће очекивати нове хаварије. Због свих потешкоћа изазваних вишедневним нестанком струје и ниским температурама, у делу општине Сврљиг уведена је ванредна ситуација.

Црвени крст Србије упутио је седам тона помоћи становништву Књажевца, Бољевца и Сврљига.

Како је саопштено, помоћ се састоји од конзервисане хране, готових јела, свећа, чаја и бутан боца и горионика.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару