Читај ми!

Уручени кључеви нових кућа у Крупњу

Премијер Александар Вучић уручио је кључеве новоизграђених кућа мештанима Крупња који су у мајским поплавама остали без домова. Нове куће је добило 17 породица, 10 се гради, а девет породица је добило новчану помоћ.

Премијер Вучић је обишао новоизграђене куће чију изградњу су финансирали УАЕ и поклон су фондације шеика Калифе бин Зајида ел Нахјана, а са мештанима Крупња разговарао је и о другим проблемима са којима се суочавају, преноси Танјуг.

Председник Владе је рекао да се у Србији гради још 218 кућа за страдале у поплавама, које ће бити завршене пре краја године.

Према његовим речима, у Србији је издато укупно 305 решења за изградњу нових кућа, а за 87 је исплаћена помоћ у новцу.

"То је оно што смо могли да урадимо", рекао је Вучић и додао да ће Крупањ још неко време бити велико градилиште.

Он је рекао да је и пре шест месеци обећао да ће бити покренута фабрика "Крупањка", како би 300 жена из тог места добило посао.

Премијер је додао да је "Телеком Србија" обезбедио своје услуге за 1.356 људи, а који нису могли да их користе, да је у то инвестирано 10 милиона динара, а сада се улаже нових 100 милиона динара да би Телекомове услуге могле да дођу до сваког мештанина Крупња.

Вучић је додао да све што могу за мештане Крупња чине и "Електропривреда Србије" и "Електромрежа Србије".

"У тешким условима, у времену када је мало ко очекивао да ћемо доста тога постићи и када су људи били помало нестрпљиви, најмање су били нестрпљиви мештани Крупња и, рекао бих, највише поверења су имали у своју владу, због чега им још једном захваљујем", рекао је Вучић и поручио да ће држава свој посао наставити.

Он је изразио задовољство због огромног посла који је обављен у Крупњу и што је транспарентан и уписан сваки динар који је држава дала за обнову, као и средства од донатора.

Свако може да провери те податке, додао је Вучић.

Вучић: Наћи ћемо решење и за клизишта

Он је рекао да у Крупњу још остаје проблем клизишта у два насеља и да експерти морају да провере како решити тај проблем.

"Наћи ћемо решење", поручио је Вучић и додао да треба решити проблем локалних путева, али и навео да су већ урађени сви главни правци ка Лозници.

Председник Општине Раде Грујић рекао је да је Крупањ данас велико градилиште и да је Вучић први пут посетио ту општину 27. маја, после чега је долазио неколико пута.

Он је захвалио финансијерима из Уједињених Арапских Емирата и програму УНДП, као и Влади Србије и Канцеларији за обнову и помоћ поплављених подручја.

Према његовим речима, УНДП изводи још један пројекат чија изградња ће почети за неколико дана, а реч је о преградама на бујичним токовима.

Заменица сталне координаторке програма УНДП Стелијана Недера рекла је да ће други донатори омогућити помоћ у кухињама и белој техници за мештане Крупња.

Она је поручила да УНДП наставља борбу и да је циљ да се код Крупња изграде бране како би се спречиле евентуалне нове поплаве.

Уручењу кључева присуствовали су министар рада Александар Вулин, директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављених подручја Марко Благојевић, представници Амбасаде УАЕ као и бројни мештани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару