Нови проблеми због обилних падавина

Због обилних падавина Западна Морава која се јуче излила код Пожеге поплавила је неколико десетина хектара небрањеног пољопривредног земљишта у Јелен долу, Тучкову и Гуглу. Активирана клизишта код Бајине Баште. Водостај Лима опада па је ситуација у Пријепољу и Бродареву под контролом.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу Зоран Милојевић рекао је Танјугу да су, иако се вода још није повукла у корито, сви путни правци у општини Пожега проходни, а нормализован је и железнички саобраћај на деоници Ужице-Ластра.

По његовим речима, у општини Бајина Башта, у којој је ванредна ситуација на снази још од маја, дошло је до поновног активирања клизишта услед обилних падавина.

"У Костојевићима у месту Царевац дошло је до одрона на путу Бајина Башта-Рогачица-Ужице који се уз помоћ механизације расчишћава. У месту Бесеровина услед клизишта угрожена је кућа једног мештанина, а у Зауглинама због клизишта угрожен је стуб високонапонске мреже, као и сеоски пут у селу Ђурићи на Заовинама", каже Милојевић.

Снабдевање електричном енергијом у општинама ужичког краја је нормално, без прекида и кварова на систему, рекао је Милојевић.

Лим опада, ситуација под контролом

Водостај реке Лим опада тако да је ситуација у Пријепољу и Бродареву под контролом, потврђено је Танјугу у Одељењу за ванредне ситуације Златоборског округа.

Лим је синоћ после 20 часова достигао упозоравајући ниво и излио се, али обзиром да данас није било падавина бележи се смањење водостаја.

"Нема падавина у Пријепољу и Црној Гори тако да очекујемо да се настави тенденција смањења нивоа Лима", наглашавају у Одељењу за ванредне ситуације Златиборског округа.

Све службе које треба да реагују у оваквим ситуацијама су у приправности, кажу у Одељењу и додају да је синоћ било интервенција у виду постављања џакова са песком на критичним местима и насипању крупног камена ради заштите корита реке Милешевке.

Проценом штете бавиће се надлежне службе општинске управе али, како додају, на објектима није било већих оштећења осим на једној кући у Залугу која је била опкољена водом.

Из Одељења за ванредне ситуације Златиборског округа наводе да је било изливања на пољопривредном земљишту и у подрумима кућа због подземних вода, а штете су причињене и на локалним путевима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару