Читај ми!

Обележен Дан државности УАЕ у Београду

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Београду Џума Рашид ел Дахери каже да су односи и пријатељство Србије и УАЕ у различитим областима снажно утемељени захваљујући мудрој политици и правој визији руководстава двеју земаља.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Београду Џума Рашид ел Дахери истакао је на пријему поводом Дана државности УАЕ којим се обележава 2. децембар 1971. године – када се седам емирата повезало под једном унијом названом Уједињени Арапски Емирати, да су односи и пријатељство Србије и УАЕ у различитим областима снажно утемељени захваљујући мудрој политици и правој визији руководстава двеју земаља, преноси Бета.

"Последња посета престолонаследника Абу Дабија шеика Мухамеда бин Зајида ел Нахјана Србији, као и посета председника Србије Томислава Николића Абу Дабију прошле недеље допринеле су продубљивању односа и пријатељства које је спојило две земље и два пријатељска народа", рекао је амбасадор на пријему поводом обележавања 43. Дана државности Уједињених Арапских Емирата.

Каже да су те посете истакле важност одржавања састанака, консултација и усклађивања свега што је допринело "путу развоја пријатељства и неговању интереса двају народа".

Ово је прва прослава Дана државности УАЕ у Београду од оснивања амбасаде у априлу ове године.

"УАЕ и Србија узајамно деле топле и срдачне односе које и даље непрекидно развијају. Договор двеју држава о развијању економских односа од 2012. постаје све значајнији, што се доказало у више области", додаје амбасадор.

Пријему је присуствовао председник Србије Томислав Николић, председница Скупштине Маја Гојковић, бројни министри, представници дипломатског кора и личности из света политике и привреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару