Читај ми!

Вербић: Договор на Филозофском у току дана

Министар просвете Срђан Вербић верује да ће током дана доћи до договора студената који блокирају Филозофски факулет и управе тог Факулетета. Напомиње да је крајње време било да се оконча штрајк просветара.

Срђан Вербић је рекао да га извештај Просветне инспекције чека на столу у Министарству и да ће током дана или сутра ујутру бити послат Филозофском факултету, преноси Танјуг.

Министар порсвете је, после представљања пројекта "Реаговање образовно-васпитног система у кризним ситуацијама", додао да постоји простор да се захтеви студената испуне у одређеном обиму, али да је за то потребно погледати извештај инспекције који, како је рекао, садржи листу недостатака.

Напомиње и да је Просветна инспекција дала рокове до када ти недостаци морају бити отклоњени, како би била настављена редовна школска година.

"И студенти и запослени на Филозофском факултету схватају озбиљност ситуације и труде се да реше проблем пре истека законског рока, који прописује Министарство", закључио је министар Вербић.

"Oчекујем планове надокнада часова"

Вербић је, говорећи и о штрајку просветара, напоменуо да очекује да све школе припреме план надокнаде наставе, јер законски штрајк подразумева надокнаду пропуштених часова.

"Не верујем да било ко од наставника неће надокнадити оно што је пропуштено", рекао је Вербић.

Подвлачи и да је био ред да се штрајк заврши и поновио да се ради на колективном уговору као о закону о основама система образовања и васпитања.

"Не могу да кажем да се слажемо по свим ставкама тих аката, али на томе се ради и то је посао и синдиката и свих социјалних партнера. Волео бих да у то буду укључени сви наставници, сви запослени у образовању, како би видели шта је материјал на коме се ради, јер нам је потребна сагласност по свим питањима да би тај договор био што трајнији", напомиње Вербић.

На питање да ли постоје капацитети да се коначно реше проблеми у просвети, Вербић је одговорио да је просвета саставни део друштва, да ниједно друштво не може да постоји без просвете и колико има проблема у друштву толико има проблема и у просвети.

"Просвета је заправо слика друштва у којем живимо. Сви заједно, не само запослени у просвети, већ и изван ње, треба да радимо на томе да нам просвета буде боља", подвукао је министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару