Обележено присаједињене Војводине

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада Синиша Севић, поводом 96. годишњице од одржавања Велике Народне скупштине словенских народа на којој је проглашено присаједињење Срема, Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији, положили венце на спомен плочу на згради у којој је 25. новембра 1918. године одржана поменута скупштина.

Милош Вучевић је том приликом рекао да обележавањем датума одржавања Велике народне скупштине ми показујемо не само да ценимо и чувамо то што су нам преци оставили већ и да водимо политику и бринемо се о будућности наших потомака, преноси Танјуг.

"Најважнији задатак свих нас је да чувајући ову државу, чувајући наш народ, негујући праве вредности, негујући историју и истину, стварамо услове да наша деца сутра имају квалитетнији живот и да Србија буде нормална, пристојна и економски развијена држава, да је не напуштају људи већ да у њој нормално живе", рекао је Вучевић.

Град Нови Сад и Новосађани, по Вучевићевим речима, никада неће заборавити величанствени догађај као што је Велика народна скупштина. Он је рекао да би већ сада требало почети са припремом обележавања 100-годишњице ослобођења Новог Сада у Првом светском рату и 100-годишњицу присаједињења Војводине Краљевини Србији.

"Убеђен сам да ће Град Нови Сад и Новосађани, а и сви грађани у Војводини 2018. године на величанствен начин обележити те велике јубилеје и да неће дозволити онима који покушавају да изврше ревизију историје да фалсификују неспорне историјске чињенице, јер истину нико не може да победи", нагласио је Вучевић.

Осим Вучевића и Севића венце су положили и представници Савеза потомака ратника Србије 1912 - 1920. године, те представници Буњевачког националног савета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару