Читај ми!

"Јапанско друштво" наградило Вучића

Хуманитарна организација "Јапанско друштво" доделила је Велику награду тог друштва за допринос у развоју Србије отпочињањем свеукупне друштвене реформе председнику Владе Александру Вучићу. Добитници награде су и председник Републике Српске Милорад Додик и познати режисер Емир Кустурица.

У саопштењу "Јапанског друштва", које је српска непрофитна организација која има за циљ зближавање народа Србије и Јапана, наводи се се да је Вучић заслужан за изванредна достигнућа која су без преседана у новијој српској историји на свим релевантним областима развоја Србије.

"Јапанско друштво има велику част и задовољство да додели Велику награду Председнику Владе Републике Србије за допринос развоју Србије који је учинио отпочињући свеукупне друштвене реформе, посебно за изванредне напоре које чини у изградњи новог, савременог друштвеног уређења заснованог на највишим светским стандардима", наводи се у саоспстењу.

Такође се наводи да је Вучић заслужан за изванредне резултате на плану општедруштвеног развоја и промени свести друштва према потенцијалима земље и новим могућностима развоја Републике Србије, за отпочињање нове етапе развоја друштва и подизање нивоа међудржавних, међунационалних и општих људских односа у Србији.

Председнику Републике Српске Милораду Додику Велика награда је додељена за, како се наводи, свеукупан допринос развоју друштва, економије, безбедности Републике Српске и региона.

Затим за допринос подизању угледа РС у региону и ван регионалних граница, за покретање свеукупних друштвених реформи, за допринос у реализацији нове етапе прогреса друштва и подизање нивоа међудржавних, међунационалних и општих људских односа у Републици Српској.

Јанапско друштво наводи да је Емиру Кустурици награда додељена као ствараоцу и хуманисти за изванредан допринос развоју културне свести у региону, посебно у Републици Србији и Републици Српској, као и за допринос афирмацији културе, историје и традиције Срба и осталих народности које живе на нашим просторима, за реализацију дугорочних пројеката на Мокрој Гори и Андрићграду, којима се афирмишу наше културне и друге трајне вредности.

У саоспстењу се напомиње да је "Јапанско друштво" српска непрофитна организација која зближава народе Србије и Јапана кроз узајамно разумевање, уважавање и сарадњу., са циљем неговања конструктивног, складног и динамичног односа између два народа.

Јапанско друштво је организација међународног значаја, мултидисциплинарне оријентације са угледним члановима - познатим личностима, уметницима, културним радницима.

Јапанско друштво реализује пројекте донација и друге помоћи српским образовним и здравственим институцијама, програме едукације, социјализације угрожених социјалних структура.

Дугорочни циљеви друштва су: изградња Јапанског технолошког центра у Србији, Јапанског културног центра и Споменика миру. "Јапанско друштво" организује јавне догађаје путем којих се презентују српска и јапанска култура, традиција и уметност, као и савремена јапанска достигнућа на пољу науке и технике.

Предлог за Велику награду даје жири састављен од еминентних јавних личности из света културе и образовања, а лауреати примају награду на годишњој свечаности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару