Читај ми!

Сарадња Србије и Кине у области одбране

Министар одбране Србије Братислав Гашић посетио је компанију "Џунгсинг телекомуникејшн екуипмент корпорејшн", са којом је у име Министарства одбране потписао Меморандум о сарадњи.

Српска делегација је током посете Кини потписала и Меморандума о разумевању између предузећа "Југоимпорт СДПР" и компаније "Чајна поли груп корпорејшн", што представља "значајан допринос развоју сарадње у области одбрамбене индустрије", преноси Танјуг.

Потписивање тих споразума, осим подизања војне сарадње на виши ниво, створиће и формално-правни оквир за интензивирање свеукупне сарадње две земље, навело је Мнистарство одбране.

Претходно су потписани Споразум о војној донацији вредан 1,1 милион долара и Меморандум о сарадњи два универзитета одбране.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије учествоваће и на Петом форуму Сјангшан у Пекингу, а на тој научној конференцији посвећеној безбедносним изазовима говориће и Гашић.

Министар одбране је посетио је и Специјалну бригаду 38. здруженог корпуса кинеске војске и разговарао је са министром националне одбране Кине генерал-пуковником Чанг Ванћиуеном о актуелним политичко-безбедносним питањима.

Гашић и Чанг закључили су да су свеукупни односи две земље веома добри и традиционално пријатељски, а потписали су и Споразум о војној донацији вредној 1,1 милиона долара.

Гашић је захвалио Министарству одбране Кине на донацијама у информатичкој опреми и санитетским теренским возилима, као и на помоћи после мајских поплава у Србији.

Током сусрета је истакнут значај војнообразовне сарадње две земље, "а министри одбране разговарали су и о даљем развоју војноекономске, војнотехничке и војномедицинске сарадње".

Пре састанка са кинеским колегом, министар Гашић положио је венац на Споменик народним херојима на Тргу Тјенанмен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару