Неготин и Трстеник финансирају обнову путева

Штету од поплава на путној инфраструктури у општинама Неготин и Трестеник финансираће локалне самоуправе, док ће предузеће "Путеви Србије" бити задужено за санацију клизишта, договорено је на састанку министарке Зоране Михајловић и представника те две општине.

У саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре се наводи да према прелиминарној процени, штета на путној инфраструктури у општини Неготин причињена у септембарским поплавама износи 34,9 милиона динара, а знатна штета причињена је и пољопривредним добрима.

Локална самоуправа досад је уложила 2,6 милиона динара у санацију најкритичних тачака, док је Јавно предузеће "Путеви Србије" задужено за санацију клизишта, преноси Танјуг.

Представници Неготина су као посебно важно питање истакли приватизацију "Водопривредно хидрограђевинско друштвено предузеће на акције Неготин", које има велики значај за одбрану од поплава.

"Имајући у виду досадашњу праксу и лошу приватизацију других друштвених предузећа, локална самоуправа је препознала стратешки интерес за преузимање предузећа које има потребну механизацију, обучену радну снагу и имовину коју треба што боље искористити у наредном периоду", пише у саопштењу.

На састанку са представницима општине Трстеник речено је да ће санацију путних праваца Грабовац-Трстеник и Планиница-Лободер, оштећених током мајских поплава, финансирати локална самоуправа, док ће обнову штете на државном путу Краљево-Крушевац, деоницу кроз насељено место Стопања, финансирати ЈП "Путеви Србије".

На састанку је било речи и о уређењу речног корита Велика Мораве, које је у надлежности предузећа "Србијаводе", као и о регулацији Љубостињске реке.

Обе општине успешно су реализовале пројекте према Закону о помоћи грађевинској индустрији, вредне више од 150 милиона динара, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару