Петровци: Не пристати да хулигани утичу на политику

Глумац Енвер Петровци каже, поводом инцидента са дроном на утакмици Србија-Албанија, да на треба пристати да хулигани утичу на државну политику.

Енвер Петровци је, гостујући у емисији "Слободно српски", рекао да одговорност за погоршање односа измеду Србије и Абаније, након фудбалске утакмице репрезентација ових земаља, сносе, пре свега, премијери Александар Вучић и Еди Рама, јер су, како је рекао, дозволили да им политику воде хулигани, преноси Танјуг.

"Наша политика, балканска уопште, није озбиљна, јер дозвољава да пар хулигана направе званичну политику од тога, на шта не сме да се пристане", рекао је Петровци.

Додао је да не зна да ли је политика умешала прсте у овај конкретан догађај на утакмици, али каже да је "политика увек умешена ако се пристане на хулиганско понашање, а у овом случају чак то и подржава".

Петровци, који је био један од познатијих глумаца бивше Југославије, упозорио је да не могу "два-три хулигана да подигну цео стадион, правећи хулиганске глупости" и да "то може да се понови сутра и у Приштини или било где".

Према његовим речима, народ мора да буде паметнији од два- три хулигана, који су можда чак и плаћени за тај посао.

"Дакле, један или два хулигана могу да утичу на то да се два премијера не сретну због тога. Вучић и Рама је требало да се сретну и поред свега, јер неће ваљда да један хулиган утиче на државне политике и једне, и друге земље. Значи хулигани нам воде политику, односно политика дозољава хулиганима да је воде", оценио је Петровци.

Петровци је рекао и то да би догађај са дроном на стадиону "можда и била добра и забавна комедија, али је туча са навијачима све то покварила.

"Ја то тако хоћу да гледам зато што мислим да је све што се догодило било превише добро режирано да би било импровизација. Ко зна ко је то направио, али сигурно није неки албански мангупчић, јер је то сувише добра 'фора' и превише је 'паметно' да би то неки мангупчић направио", сматра глумац.

Додао је да га, међутим, много више боли оно што се дешавало после те фудбалске уткмице и да је паљење кућа по Клини или пекара по Војводини "нешто што је страшно и ту страдају најслабији".

Петровци је рекао да ће догађаји на стадиону од пре десетак дана много тога да промене код Албанаца из Албаније кад је однос према Србији и Србима у питању.

Објашњава да неспоразуми који су се годинама дешавали на Косову између Срба и Албанаца нису много утицали на Албанце у Албанији, али се после овог догађаја много тога променило "у ружнијем правцу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару