Стефановић у Мађарској о илегалним миграцијама

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је Мађарској и Аустрији на подршци коју пружају Србији на путу ка Европској унији, а на заједничком састанку са његовим колегама констатовано је да три земље имају заједнички циљ и висок степен заинтересованости за унапређење полицијске сарадње у борби против илегалних миграција.

Министар Стефановић борави у званичној посети Мађарској, где се састао са министрима унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером и Републике Аустрије Јоханом Микл - Лајтнером, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

"Од изузетног значаја за Србију јесте њено прикључење Европској унији. Веома ценим помоћ Мађарске и Аустрије, у борби против илегалних миграција. Имајући у виду да је Србија прва земља, која се граничи са Европском унијом, повећан број миграната може створити додатне проблеме", навео је Стефановић.

Стефановић је казао да је важно нагласити да Мађарска, Аустрија и Србија и граничне и криминалистичке полиције заједнички сарађују како на решавању проблема повећаног борја миграната, тако и на сузбијању организованих криминалних група.

"На трилатералном састанку константовано је да три земље имају заједнички цилљ испред себе и висок степен заинтересованости за унапређење полицијске сарадње у борби против илегалних миграција, који би се спровели кроз јачање безбедности граница, трилатералне акције и формирање заједничких истражних тимова", пише у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је искористио прилику да у билатералном сусрету са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером разговара о јачању сарадње између два МУП, посебно имајућу у виду да две суседне земље деле сличне проблеме који се могу решити искључиво заједничким и истрајним ангажовањем.

Он је истакао да је одлична сарадња заснована на добросуседским односима и традиционалном пријатељству, и подржао отварање граничног прелаза стари Хоргош - Реске, који ће допринети бољем и лакшем животу грађана Србије и Мађарске.

Стефановић је похвалио рад Заједничког контакт центра са Мађарском, као и успостављање мешовитог патролирања које је допринело јачању безбедности заједничке границе.

У циљу још успешније сарадње, министар је преложио закључивање споразума у области противградне заштите, што је и прихваћено, наводи се у саопштењу.

"Договорио сам са министром унутрашњих послова Мађарске потписивање споразума у области противградне заштите што ће омогућити координирано заједничко деловање у заштити плодне земље наших грађана", нагласио је министар Стефановић.

Стефановић је захвалио на солидарности коју Мађарска и Аустрија пружају нашој земљи и подршци Србије на путу ка Европској унији.

"Надам се да ће та подршка омогућити да Србија до 2018. године испуни све критеријуме и да већ 2020. године постане пуноправни члан ЕУ", закључио је министар Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару