Читај ми!

Рекордна гледаност РТС-а

Радио-телевизија Србије јуче је забележила рекордну гледаност. Удео у гледаности је 36,3 одсто. Све остале телевизије заједно гледало је 35,7 процената аудиторијума.

Радио-телевизија Србије јуче је била гледанија од свих осталих телевизија са националном фреквенцијом заједно. Удео у гледаности је 36,3 одсто.

Најгледанији је био пренос манифестације "Војна парада – Корак победника", коју је пратило 2.290.000 гледалаца, са уделом у гледаности од 65,2 одсто. Током четири сата наше специјалне емисије посвећене 70. годишњици ослобођења Београда, уз нас је био 2.720.000 гледалаца.

"Све државне и приватне ТВ станице у Русији преузимале су наш снимак, комплетна Евровизијска унија која има 70 чланица и комплетан Асошијетед прес, а то значи Америка, Аустралија односно остатак света. Велику и изузетну сарадњу у овом пројекту имали смо од Војске Србије, Председништва РС, Владе РС и инфраструктурних служби Града Београда", каже редитељ преноса Веселин Грозданић.

Готово три стотине наших колега, пет репортажних кола и 40 камера марширало је са војском, летело с авијацијом и пратило руског госта.

Ни онима који су већ имали параду иза себе није било свеједно. Тада су, за почетак, дириговали оркестром који је имао четири пута мање камера.

"Највећи изазов био је ускладити све пунктове на којима су званично била два председника, у жељи да то на телевизији изгледа баш онако како треба и околности које нам нису на неким местима ишле на руку, изазвати цео тим од 300 људи на пет пунктова да успеју да дају најбољи део себе у моменту када се то догађа", објашњава Грозданић.

"Корак победника" био је само део нашег програма – од првих десет најгледанијих емисија, осам сте гледали на РТС-у. 

Снимак целе параде "Корак победника" можете погледати овде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару