Читај ми!

Сви савезници позвани на параду

Министар одбране Србије Братислав Гашић каже да су амерички председник Барак Обама и британски премијер Дејвид Камерон позвани на прославу 70. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату. Министар је уручио помоћ припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су угрожени у поплавама.

Свечаност поводом 70. годишњице ослобођења Београда биће одржана 16. октобра.

"Сви савезници Војске Србије, тадашње војске Југославије, позвани су да присуствују свечаности. Србија је отворена земља за све своје пријатеље да буду наши гости 16. октобра", рекао је Гашић новинарима у Генералштабу Војске Србије.

На питање да ли је било притисака са Запада да се војна парада 16. октобра не одржи, Гашић је одговорио одрично.

Није могао да прецизира колико ће коштати организација свечаности, али је додао да ће се то знати када буду завршене све активности и да је Војска Србије спремна за тај догађај.

"Не можемо да радимо са претпоставкама", рекао је министар одбране.

У Москви је раније потврђено да ће председник Русије Владимир Путин присуствовати паради поводом ослобођења Београда.

Уручена помоћ угроженима у поплавама 

Министар одбране уручио је више од шест милиона динара помоћи припадницима Министарства одбране и Војске Србије чији су домови оштећени у мајским поплавама.

Гашић је уручио помоћ за 30 од укупно 125 лица која су испунила критеријуме да добију хуманитарну помоћ коју су сакупиле њихове колеге, припадници Министараства одбране и Војске Србије.

Министар је најавио да ће данас и сутра помоћ бити уручена и преосталим припадницима Министарства и Војске чији су домови оштећени у мајским поплавама.

Гашић је поручио да су овом хуманитарном акцијом Војска Србије и Министарство одбране још једном, као и небројано пута до сада, доказали да су уз свој народ.

Гашић је навео да су Војска и Министарство одбране током последње две године учествовали у осам хуманитарних акција организованих за прикупљање средстава за лечење болесне деце и да је прикупљено више од пет милиона динара.

"У оквиру тих акција, прикупљено је више од 2,7 милиона динара за лечење Јоване Живковић, ћерке једног од припадника Војске Србије", рекао је Гашић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару