Читај ми!

Најновија опрема и оружје на војној паради

На војној паради у Београду 16. октобра биће представљена и нова домаћа средства наоружања и опреме, укључујући и беспилотне летелице.

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да ће један од битних сегмената велике војне параде бити и задњи ешалон који ће да иде са средствима чију смо производњу освојили у последње две године у Војсци Србије, јавља Танјуг.

Значајан носилац тог дела јесте Војнотехнички институт, "и то су наше беспилотне лeтeлице за које мислим да ће бити лепо да се види и низ других средстава који су они успели да освоје", рекао је министар Гашић.

Понавља и да још увек није коначно дефинисано где ће војна парада бити одржана и да је састанак о томе у току.

"Још увек се не зна где ће бити организовано, а управо је састанак велике радне групе састављене од људи из Председништва Србије, Владе Србије, Министарства одбране и Града Београда и то разматрамо", каже министар одбране.

Министар истиче и да су припреме за војну параду у току и да ће у њој учествовати сви родови Војске Србије, а да се као могућа локација приказивања разматра плато испред Палате Србија.

"Врше се извиђања локације испред Палате Србија, јер желимо да Београђанима тог дана омогућимо да нормално функционишу, а да из свих крајева Србије грађани могу да дођу и погледају параду", напоменуо је министар одбране.

Гашић је подсетио и да је последња велика војна парада у Београду одржана у мају 1985. године и да је војска у склопу припрема 70 година ослобођења Београда и 100 година од почетка Првог светског рата започела и припреме за обележавање октобарских свечаности.

Министар одбране је нагласио да ће на војну параду бити позвани сви савезници Српске и тада Југословенске војске из Првог и Другог светског рата, као и да ће бити присутне све заставе које су ослободиле Београд.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару