Читај ми!

Оглашена продаја "Танјуга" и још 10 медија

Агенција за приватизацију објавила је Јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за учешће у приватизацији 11 медија у Србији, мeђу којима је новинска агенција Танјуг.

На списку за приватизацију поред Танјуга су и Информативно јавно предузеће Прешево, Јавно информативно предузеће Ивањички радио, Јавно предузеће за информативну делатност Радио-телевизија општине Ковачица, Јавно предузеће Информативни центар Косјерић, Јавно предузеће Радио Ћићевац, преноси Бета.

У поступку приватизације су и Јавно предузеће Информативни прес центар општине Владичин Хан, Јавно предузеће за информисање Информативни центар Оџаци, Јавно предузеће Штампа, радио и филм, Бор, Информативни центар Бачски Петровац, Јавно предузеће за информисање и маркетинг ТВ Љиг.

Рок за достављање писама о заинтересованости је 3. новембар 2014. године. Поред података о инвеститору и предузећу за које се исказује интересовање, писма треба да садрже и прецизније информације о намери за приватизацију, као што су оквирни инвестициони програм и план пословања.

Данашњим јавним позивом Агенције за приватизацију обухваћени су медији и предузећа која се баве информисањем, а за које је покренута иницијатива након ступања на снагу Закона о приватизацији.

Претходним јавним позивом за прикупљање писама о заинтересованости за 502 предузећа из портфеља Агенције за приватизацију, било је обухваћено и 73 медија, односно предузећа чија је делатност информисање и комуникације.

Рок за приватизацију медија је 1. јул 2015. године, а поступак приватизације ће бити усклађен са Законом о јавном информисању који предвиђа приватизацију медија само продајом капитала, као и очување делатности након приватизације у трајању од пет година.

За медије који не буду приватизовани до 1. јула 2015. године, предвиђен је пренос капитала запосленима у виду бесплатних акција.

Уколико запослени не прихвате бесплатне акције, њихов медиј престаје да постоји и брише се из Регистра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару