Читај ми!

Синдикат Жандармерије: Нисмо батинаши

Синдикална организација Жандармерије осудила је вечерас, како кажу, медијску хајку против свих њених припадника, наводећи да нису ни батинаши, ни хулигани, ни изгредници и да је обавеза министра унутрашњих послова да заштити припаднике Жандармерије од представника "седме силе".

Више је него срамно да новинари константно нападају јединицу, наводи Синдикална организација Жандармерије (СОЖ) и пита одакле новинарима право да једну јединицу, која је у саставу Министарства унутрашњих послова, "сатанизују, блате и вуку по блату", преноси Танјуг.

Указујући да новинарско извештавање треба да буде објективно, из те синдикалне организације тврде да се у текстовима, поводом инцидента у коме је претучен брат премијера Александра Вучића, блати та јединица, а не обазире се на то "који су били конкретни задаци Жандармерије у вези са зоном појачаног надзора коју су обезбеђивали" и да је "до инцидента дошло у непосредној близини места где се одржавао скуп високог ризика".

Према њиховом мишљењу, важно је и какав је био договор о проласку како војних, тако и цивилних лица.

"Свака примена средстава принуде од стране припадника Жандармерије је законом регулисана, а самим тим свако прекорачење овлашћења морало би да буде санкционисано", навео је СОЖ.

Истичући да никада нису штитили колеге од одговорности када су надлежни органи сматрали да постоји нечија кривица, нити ће то учинити сада, СОЖ наводи да постоје институције и органи који се баве нечијом кривицом или невиношћу.

У саопштењу се каже да су новинари "изгледа заборавили етику и кодекс новинарства, и смели су с ума да они нису ти тужиоци, ни судије и да њима Законик о кривичном поступку забрањује да пресуде изричу пре надлежног суда".

"Наша и обавеза медија је да оставе надлежне да утврде све околности овог инцидента и на основу свих релевантних доказа одлуче о нечијој кривици", навела је Синдикална организација Жандармерије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару