Читај ми!

Кладово, обнова путева и мостова

Ниво воде у Грабовичком пољу опао је за 112 центиметара. Санирају се последице поплава – путеви и мостови се обнављају, а вода и даље избацује из кућа. Саобраћај на путу Неготин-Кладово преко моста у Велешници није више у прекиду.

Запослени у Предузећу за путеве Зајечар успели су да, за само три дана, санирају мост код Велеснице којег је оштетила бујица у поплавама.

"Људи раде даноноћно, међутим то је борба и са стварима које су непознате. Кад мало загребете ви видите да је проблем већи него што се чини", рекао је Јован Стингић из Штаба за ванредне ситуације Општине Кладово.

Власници кућа у Грабовици не губе време. Износе уништено покућство и припремају просторије за сушење и дезинфекцију.

Старијим људима и особама са инвалидитетом помажу ватрогасци.

"Црпимо воде из подрума и просторије и превозимо техничку воду за потребе мештана Грабовице", каже Перица Брложановић, командир Ватрогасно-спасилачке јединице у Кладову.

"Пуштена је вода, међутим, дошло је до пуцања цеви која се налази у делу моста где је било непроходно, тако да се надам да ће то бити санирано како би цело село добило техничку воду", каже Стеван Тодоровић, председник Месне заједнице Грабовица.

Према речима надлежних из Привредног друштва "Ђердап", преко насипа између Грабовице и Брзе Паланке, у Дунав се испумпа 4.600 литара воде у секунди.

Оно што охрабрује, јесте чињеница да је ниво у Грабовичком пољу опао за 112 центиметара, и да се вода повлачи из домаћинстава.

Саобраћај на путу Неготин-Кладово преко моста у Велешници није више у прекиду. С обзиром на то да је у Милутиновцу већ направљена обилазница носивости 40 тона и да мост у Грабовици није под водом, путни правац Неготин-Кладово је отворен за саобраћај, саопштено је из Јавног Предузећа "Путеви Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару