Махмутовић: Зукорлић злоупотребио ученике Медресе

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић осудио је појављивање униформисаних људи на манифестацији "Поход на Хаџет", коју је организовала Исламска заједница у Србији.

Махмутовић је рекао Танјугу да се ради о "класичној злоупотреби деце, а већина су ученици Медресе која је под контролом ИЗ у Србији".

"Муамер Зукорлић им је обукао униформе и извео их на улицу да направи представу и пошаље поруку држави са којом успешно кокетира", навео је новопазарски градоначелник и додао да овај верски лидер "прво инсценира проблем, а онда ситном трговином покушава да ушићари за себе.

"То значи испуните мени и мојим сарадницима личне захтеве, и ја ћу им скинути униформе", навео је Махмутовић.

Махмутовић је оценио да млади људи у униформама и са војничким обележјима "нису пожељна слика да се види из Новог Пазара и Санџака".

"Зукорлић жели да се види таква слика. Он је манипулатор, који се крије иза народа, нације и вере", навео је градоначелник Новог Пазара и упитао да ли се "младим људима нуди боља будућност или униформе и нека опаснија будућност".

Исламска заједница у Србији је раније организовала "Поход на Хаџет" којим је обележено 70 година од стрељања Бошњака у том насељу, који су оптужени да су у Другом светском рату сарађивали са окупатором.

Било је уочљиво присуство тридесетак младих људи у зеленим униформама и са црвеним фесовима на главама који су улицама прошли носећи бошњачке и заставе ИЗ.

На скупу су учествовали и представници СДА Санџака.

Градоначелник Махмутовић је истакао да ће бити интересантно да се заједно виде Зукорлић и Сулејман Угљанин "који су до недавно оптуживали један другог за своје проблеме".

"Њихове политике су исте, али су им реторике различите. Зукорлић хоће да буде и верски вођа и политичар, а Угљанин би да буде и политичар и верски вођа", оценио је градоначелник Новог Пазара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи