Вербић: Просветна инспекција има ефекта

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је да је у првих 100 дана владе малобројна просветна инспекција имала више од хиљаду интервенција и да је у претходном периоду затворено шест истурених одељења.

Срђан Вербић је истакао да инспекција ради свој врло тежак посао и да то има ефекта.

"Они су утврдили за шест истурених одељења да не задовољавају услове, изгубили су дозволу за рад, затворени су", рекао је Вербић у парламенту где се расправља о предлогу измена и допуна закона о високом образовању.

На коментаре да је просветна инспекција успешно "заплашила" неке високошколске институције, Вербић је рекао да њихов посао није да било кога заплаше већ да делује превентивно "али ако и то застрашивање даје неки резултат, ето, просветна инспекција даје тај резултат"

Он је навео и да у овом тренутку не постоје стандарди за било који мастер струковни студијски програм и то је нешто што ће, како је рекао, бити задатак Савета за високо образовање.

"Оно што ми не желимо је да закон буде препрека да ако неко направи добар програм да се то и реализује", рекао је Вербић.

Говорећи о мастер струковним студијама, које су поједини посланици окарактерисаил као један од пропуста у закону, Вербић је истакао да не сматра да је реч о пропусту.

"Видимо да толике земље у окружењу и Европи имају мастер срутуковне студије. Потпуно нам је јасно да оне код нас немају одговарајући квалитет јер немају добру везу са привредом. То нећемо променити тако што радимо некакве измене у закону већ морају да буду много боље повезане са привредом", закључио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи