Читај ми!

Гашић: Војска достојна славне традиције

Војска Србије ужива велико поверење грађана, рекао је министар одбране Братислав Гашић који је присуствовао полагању заклетве војника на добровољном служењу војног рока.

Војници на добровољном служењу војног рока јунске генерације, као и кандидаткиње за професионалне војнике, положили су данас заклетву, у присуству министра одбране Братислава Гашића.

Обраћајући се војницима, њиховим родитељима и гостима у касарни "Аеродром" у Сомбору, министар Гашић је истакао да Војска Србије ужива велико поверење грађана и нагласио да ће она и њени припадници увек бити поуздан ослонац нашој држави.

Напомињући да добровољно служење војног рока представља част, одважност и спремност да се служи безбедности и угледу Србије, министар Гашић је истакао да је Војска Србије достојна славне традиције на коју су с правом поносни грађани Србије.

"Све што војска ради има један циљ, а то је јачање својих борбених способности и једну сврху - добробит Србије", рекао је Гашић.

Министар је рекао да су пред војском озбиљни и велики задаци и поручио да ће бити учињено све да наша војска и убудуће буде респектабилан фактор за сваког ко би покушао да угрожи нашу слободу.

"Наши приоритети су и даље опремање савременим наоружањем и опремом и учешће у мировним операцијама", рекао је Гашић, поздрављајући младе војнике, представнике војске, политичког и јавног живота Сомбора и других околних општина.

У сомборском центру за војну обуку заклетву је положио 141 војник на добровољном служењу војног рока, од којих је девет девојака, као и осам кандидаткиња за професионалне војнике.

Диковић: Војска увек уз народ

И у касарни „ Петар Бојовић” у Синковцу код Лесковца војници су полагали заклетву.

Заклетву су пред старешинама, родитељима и пријатељима, положила 152 војника међу којима и жене професионални војници.

Начелник Генералштаба Војске Србије (ВС) Љубиша Диковић изјавио је да служење војног рока има дугу традицију, а да посебно значење има полагање војничке заклетве. Он је поручио родитељима да буду поносни због тога што су и деца наставила њиховим путем.

Генерал Диковић је нагласио да је војска увек уз народ и да је то посебно доказала током недавних поплава као и на отклањању последица невремена.

Војници који добровољно служе војни рок провешће три месеца на обуци након чега ће добити сертификат, на основу кога могу да конкуришу за професионални рад у ВС.

"Одлучила сам се зато што ми се свиђа униформа и дисциплина. Желела сам да пробам да ли то могу и за сада могу, добро ми иде"”, објашњава Милица Стојиљковић.

Полагању заклетве присуствовали су представници локалних самоуправа Јабланичког округа и цркве као и више стотина рођака и пријатеља војника. Након полагања заклетве, војници и кадети су добили викенд одсуство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи