Читај ми!

Поплава поново погодила Ариље

Невреме праћено обилном кишом јуче поподне је погодило Ариље. Активирани бујични потоци, а водена стихија за кратко време направила је пустош.

Невреме је довело до изливања десетине потока, чије су бујице носиле све пред собом. Комисије, које су ионако претрпане проценама од овогодишњих елементарних непогода, по трећи пут ће се бавити последицама поплава.

"Вода је однела обалу и сав овај материјал са пута нанела одозго и направила клизиште на овом путу доле. Небо се, као што каже Милојко Пантић, отворило", рекао је Дејан Пилчевић из Ариља.

Поплављено је 11 кућа, какав је случај био и у домаћинству Жељка Ковачевића. Иако су и комшије прискочиле у помоћ ништа се није могло против набујалог потока.

"Шта знам, за пет-десет минута је кренула јака вода и одједном се сва вода одозго сјурила доле. Још је горе прокопано, постоји и цев, али то није имало шансе да прими воду", прича Жељко Ковачевић из насеља Погледи.

Без обзира на све припреме, човек је ипак немоћан пред природом, каже председник Општине Ариље Зоран Тодоровић.

"Грађани Ариља су савесни, чистили су потоке, али оволику воду нико није могао ни предвидети, ни очекивати. За неких 20 минута је пала огромна количина воде, тако да су нам путеви које смо урадили сада однети и углавном је највећа штета на инфраструктури", објашњава Тодоровић.

Бујични потоци су одрадили своје, општинске комисије ће се по трећи пут ове године суочити са проценама штета од поплава, које су изазвале и бројна клизишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи