Читај ми!

ПСС подржава Стефановићеву иницијативу

Полицијски синдикат Србије поздравио је иницијативу министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о социјалном дијалогу, изразивши уверење да неће доћи до "имагинарних немира".

Тај репрезентативни синдикат је навео и да је остварио добру сарадњу са Стефановићем на решењу проблема запослених у Министарству унутрашњих послова, преноси Танјуг.

У саопштењу синдиката, чији је председник Вељко Мијаиловић, изражена је нада да ће убрзо бити предузети конкретни кораци на остваривању законом загарантованих права запослених у МУП-у.

"Поздрављамо иницијативу Стефановића о социјалном дијалогу са синдикатима, јер је то право место и начин да се реше проблеми радника МУП", каже Мијаиловић.

Он је истакао и да тај синдикат верује у договор истакавши да су "сигурни да неће доћи до неких имагинарних немира, јер то није прави начин да полицајци остваре права", наводи се у саопштењу.

"Верујемо такође у реч Стефановића да ће Влада Србије ускоро учинити конкретне кораке на побољшању не само материјалног стања, већ и услова рада, опреме и социјалних питања запослених у МУП", додао је Мијаиловић.

Реаговање ПСС уследило је после саопштења синдикалне организације "Социјално-полицијски фронт", коју чине четири синдиката, а у коме се изражава страх да би могло доћи до незадовољства запослених у МУП-у "које неће моћи да се контролише".

На јучерашње ставове "Социјално-полицијског фронта" реаговао је и Стефановић који их види као озбиљну претњу држави и "покушај да се изазове хаотично стање у друштву".

Стефановић је рекао Танјугу и да је као министар спреман да разговара са представницима свих синдиката.

У МУП-у и полицији делује више од 20 синдиката, од којих су само два репрезентативна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи